Monday, 24 October 2011

CRO A PORTER lepeza :)

Cro A Porter NEW LOOK

Prošla su 3 dana najvećeg modnog događaja godine u Hrvatskoj,a i šire. Prvi sam dan, nažalost, propustila sve osim modnog dvojca Elfs, tako da stvarno nema smisla komentirati nešto viđeno samo na fotografijama :)

Moram priznat da su ove godine na ovaj prestižni modni show dolutali neki čudni padobranci i vjerojatno je malo ljudi shvatilo svrhu toga. Mislim da se žene nogometaša ( i bivše naravno) trebaju držat onog čega su se i dosad,a pri tome ne mislim na igre "ja bih malo bila dizajner".

Sad kad sam riješila dvije glavne kritike, odnosno,najavila da MONIKA SABLIĆ i BORNA RAJIĆ neće biti na popisu najboljih, možda bih uz njih trebala spomenuti i ELFSE za koje nisam sigurna jesu li ove godine sa svojom "Mafia Lady" kolekcijom bili manje ili više katastrofalni i nekvalitetni nego proljetos.

Neke su me revije ostavile potpuno ravnodušnom. ANAMARIJA ASANOVIĆ dosta je nepovezano iznijela cijelu svoju orijentalnu priču. Kompletan Istok ostao je na nastupu plesačica i na tu i tamo kojem fora turbanu. Materijali su bili zapravo dosta lagani i to mi se svidjelo,ali sve je palo u vodu kad sam (nažalost) primjetila haljinu spojenu gigantskom (ili se bar tako činila) zihericom. Šteta.

Svima se izrazito svidjela revija MADAM DEMODE-a. Meni nije sjelo, još nisam odlučila zašto,ali eto nije. Bilo je nekoliko dobrih i zanimljivo krojenih komada,ali ostatak me nije oduševio.

XD XENIA DESIGN imala je reviju u Westgate Areni. Bez obzira na smrzavicu (grijali su nas šampanjci), uživala sam u reviji. Ipak, mislim da sama kolekcija nije bila toliko uzbudljiva i dobra koliko su pridonijeli kompletan ambijent i odmicanje od klasičnog hoda po modnoj pisti.

IVANA POPOVIĆ mi je zapravo bila simpatična,a i "kupila" me nastupom Vatre. Njenu kolekciju shvatila sam kao urbani sportski stil djevojke koja neopterećeno nose zanimljive i mladenačke kreacije. Ivana je jedna od rijetkih koja se poigrala bijelom ne-bojom, što je za mene (koja nisam baš ljubitelj bijelog) bilo hrabro.

SONJA LAMUT, pobjednica Fashion Incubatora, me takodjer nije oduševila. Krojevi su bili dosta zanimljivi i nosivi,ali boje kolekcije mi nekako nisu tvorile neku cjelinu. Posebno su mi se svidjele pletenice oko glave i vrata.

ZORAN ARAGOVIĆ (BMS)pokazao je solidnu kolekciju, poneki izrazito dobar komad (zlatna pelerina-kaput npr.,ali ostatkom nisam baš bila zadovoljna koliko sam očekivala da ću biti.

Ostatak drugog i trećeg dana je jednostavno bio bezobrazno dobar :)

TEO PERIĆ za MAK je moj apsolutni favorit već nekoliko sezona. Spoj predivnih boja i nježnih,ali odlučnih krojeva, tolika je opuštenost vladala pistom... Kolekcija kaputa me stvarno oborila s nogu, a finoća i elegancija koje njegove kolekcije posjeduju su već duže vrijeme standard i svaka mu čast na tome. Divno.
Jedna od zanimljivijih revija bila mi je ona mladog LUKE. Izvrsna paleta boja, krasnje lagane,prozračne bluzice hrabro spajane s crnom kožom i onda divna ledena verzija vjenčanice lijepo su otvorili treću večer CAP-a.
IVANMAN i TOMISLAV BAHORIĆ odlično su iznijeli svoju viziju jesenskog muškarca. Urbano-poslovni stil IvanMan-a bili su iznad očekivanja. Izrazito zanimljivi krojevi hlača, što je slučaj i kod Bahorića. Ipak, Bahorić me oduševio više nego IvanMan. Tamna kolekcija naglašavala je eleganciju,a krojevi su odavali casual pristup "težoj" zimskoj odjeći. Kreacije na malim djevojčicama bile su famozne,genijalno su se uklopile u reviju i izazvale trenutnu razdraganost publike.


Sasvim drugačiju priču pokazale su nam ANDREJA BISTRIČIĆ&MAJA MERLIĆ. Dvojac je kompletno domaknuo od kolega. Pritom mislim i na krojeve i na dezene i,na kraju krajeva, atmosferu. Neobični,slojeviti krojevi bili su sjajno iskombinirani,a uzorci su genijalne krojeve činili još boljima. Također su mi se jako svidjele masivne pletenine. Moram spomenuti i ruksake koji su bili senzacija nakon mora clutcheva i ručnih torbi.
HIPPY GARDEN je pokazao nešto sasvim novo, poslovan look ozbiljne žene bio je dosta drugačiji od prijašnjih kolorističkih kolekcija. Igra tonovima uglavnom smeđe i crne i simetrični geometrijski elementi na dekolteima su se krasno uklopili u jednu cjelovitu priču zajedno s saksofonistom od kojeg su mi trenci prolazili rukama i nogama za vrijeme cijele revije.
I za kraj ostavljam fascinantnog ZIGMANA. S početka revije sam malo bila razočarana,ali onda su se krenule redati apsolutno nevjerojatne,hrabre haljine koje me uvijek navode da ih povezujem s tehnologijom, trećom dimanzijom i nekim čudnim nadnaravnim stvarima. Zigman je nenormalno dobar, ogroman je trud uložen u kreacije i stvarno ga zbog tog cijenim. Sviđa mi se ta njegova granica s kostimografijom i samo sam željela da revija traje i traje...

Sve u svemu, zaključili smo da ove jeseni vlada zagasito narančasta,crna,smeđa i siva boja i to mi se sviđa. Organizacija CAP-a je bila na nekoj solidnoj razini, moglo bi to biti daleko bolje. Hvala VIKTORU DRAGI na ugodnom vikendu u Zagrebu :))

10 comments:

 1. Hvala ti na komentaru i na praćenju!
  Želim ti puno uspjeha s blogom!
  Jesi ti možda s ttf-a, nekako mi izgledaš poznato barem s ove malene slike koju vidim!

  ReplyDelete
 2. hvala na posjeti, pratimo se! :*

  ReplyDelete
 3. Hvala na posjeti, napravila si zanimljiv pregled CAP-a. Sretno s blogom :)

  http://littlefashioncat.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Hvala na komentaru. :) Lijepo si to napisala, yanimjivo za pročitati. Pratim i ja tebe. :) Sretno s bloganjem!

  ReplyDelete
 5. novootkriven blog!:) čitamo se:)

  ReplyDelete
 6. nice post!!i'm following you!!if you like mine, do the same!!!!

  www.zagufashion.com

  ReplyDelete
 7. Dobrodošla u blog svijet! Pratim te i želim ti uspjeh :)

  ReplyDelete

Thank you for you comment! :)